Last van startstijfheid, pijn en een verminderde beweging in uw knie?

Dan is de kans groot dat u artrose in uw knie heeft. Gonartrose is slijtage in de knieën. De kwaliteit van het kraakbeen in de knie wordt minder. Hierdoor is de stabiliteit van het kniegewricht minder. Deze klachten ontstaan vaak op hogere leeftijd. Pijn als gevolg van slijtage in de knie is helaas steeds aanwezig, soms zowel in rust als bij het bewegen.

Oorzaak gonartrose

De precieze oorzaak is niet bekend. Er zijn verschillende aanleidingen mogelijk waardoor artrose in de knie ontstaat. Hierbij kunt u denken aan: zwaar lichamelijk werk, gewrichtsschade door een trauma, overgewicht. Een combinatie hiervan met een onevenwichtige belasting in de knie door een afwijkende voetstand is niet ondenkbaar.

Behandeling door PodoPro voetspecialisten
Rust zal in het geval van artrose de situatie alleen maar verslechteren. U zult actief moet blijven. Wij kunnen uw standsafwijking en het looppatroon met podotherapeutische zolen corrigeren. Hiermee kan de podotherapeut de druk verminderen op het door artrose aangetaste deel van de knie. Door het ontlasten van de knie kan de pijn verminderen. Helaas kunnen we de slijtage in de knie niet wegnemen. Maak een afspraak met één van de PodoPro podotherapeuten.

afspraak maken
Effectief uw voetklacht behandelen?

Maak direct een afspraak met een podotherapeut via 085-0080102