Hoe kunt u zich voorbereiden op de eerste afspraak?

Als u voor het eerst op consult komt, vragen we u om uw identiteitsbewijs mee te nemen. Indien u al zolen draagt, verzoeken wij u om die ook mee te nemen.

Bij het eerste bezoek zal de podotherapeut een uitgebreid gesprek met u voeren.

Onder andere de klachten, het ontstaan ervan en eventuele veranderingen voorafgaand aan de klachten worden besproken. Daarna zal de podotherapeut de stand van de voeten, enkels en knieën onderzoeken. Ook wordt uw looppatroon bekeken. Om de pijnpunten en eventuele afwijkingen in uw voet te kunnen opsporen zal de podotherapeut ook uw voeten aanraken en palperen.

Door deze informatie te combineren kan de podotherapeut tot een goede diagnose komen. Afhankelijk van alle bevindingen zal de podotherapeut tot de meest geschikte behandelvorm komen. Soms is het nodig om voor meerdere behandelvormen te kiezen.

In aanvulling op het voorgaande onderzoek worden bestaande zolen en schoenen op slijtage beoordeeld. De slijtage kan een indicatie geven voor drukplekken. Daarnaast zal een 3D-scan van uw voeten gemaakt worden. Middels deze methode kunnen we de vorm van de voet nauwkeurig in beeld brengen. Op een enkele locatie is het bovendien mogelijk om een echo (ultrasound) van uw voet te maken.

Effectief uw voetklacht behandelen?

Maak direct een afspraak met een podotherapeut via 085-0080102