Heeft u pijn aan uw knie bij bijvoorbeeld traplopen of hardlopen?

Het naar beneden lopen levert vaak heftige pijnklachten op. Deze kniepijn kan het plezier in sporten aanzienlijk doen verminderen. Maar ook het dagelijks functioneren kan door kniepijn ernstig belemmerd worden. Blijf niet doormodderen met kniepijn, maar maak een afspraak met een podotherapeut.

Welke soorten pijn zijn er bij knieklachten?

Oorzaken van knieklachten
Er zijn verschillende oorzaken voor knieklachten. Als één van de oorzaken wordt wel spierzwakte van bil- en bovenbeenspieren genoemd. Vaak ligt er echter een relatie met de voeten. Een afwijkende stand van de voet of een afwijkend looppatroon kan bijdragen aan overbelasting van uw knieën.

Uw knie zal namelijk in dat geval de ‘verkeerde’ afwikkeling van uw voeten op één of andere manier gaan compenseren. Daarom is het van belang dat op zoek gegaan wordt naar de bron van de knieklacht. Pas als de oorzaak van de klacht wordt gevonden zal een succesvol behandelplan opgesteld kunnen worden.

Klachten behandelen door PodoPro
Bij PodoPro podotherapeuten spitst het onderzoek zich toe op het vinden van de oorzaak van de knieklacht. Hierbij wordt uw looppatroon en de stand van uw voeten geanalyseerd. In overleg met u wordt er dan een behandelplan opgesteld. Als er sprake is van een bewegingsbeperking in uw enkel of voet (blokkade), zal de podotherapeut manueel therapie gebruiken om dit probleem op te lossen.

Naast het ‘los’ maken van uw enkel en/of voet zal vaak een podotherapeutische inlay (zool) worden geadviseerd om uw looppatroon te optimaliseren, waardoor uw knie klachten zullen verminderen of geheel zullen verdwijnen. Maak een afspraak met PodoPro voetspecialisten om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.

afspraak maken
Effectief uw voetklacht behandelen?

Maak direct een afspraak met een podotherapeut via 085-0080102