Heeft u wel eens last van uw rug?

Veel mensen, vooral volwassenen, hebben met regelmaat pijn aan hun (onder)rug. Soms ontstaat het ineens, maar vaak ontstaat een zeurende en hinderlijke pijn in de onderrug. Deze pijn belemmert in meer of mindere mate het functioneren in het dagelijkse leven. Deze pijn gaat vaak samen met een stijf gevoel in de rug. De pijn in de rug bevindt zich vaak onderin de rug. De rugklacht kan ook samen gaan met uitstraling naar het boven- of zelfs onderbeen.

Oorzaken van rugklachten

Vaak is onduidelijk waardoor rugklachten ontstaan. Met regelmaat ontstaat lage rugpijn echter door verkeerde- of overbelasting van de rug. Ook SI-gewrichten en verkeerde belasting van SI-gewrichten kunnen voor pijn in de onderrug zorgen. Oorzaken hiervan kunnen zijn:

  • Beenlengteverschil
  • Scoliose en kyfose (kromming in de rug zelf)
  • Afwijkende stand van de voet
  • Overpronatie (teveel naar binnen kantelen) van de voeten tijdens lopen

Behandeling van uw klachten?
Bij PodoPro krijgt u dé experts die u kunnen helpen bij het behandelen van uw (lage) rugklachten. Wij zoeken naar de oorzaak van uw rugpijn en gaan op zoek naar de best mogelijke oplossing. Wij besteden hierbij aandacht aan de manier waarop u loopt (afwikkeling van de voeten), de stand van uw voeten, maar ook aan uw schoenen.

PodoPro geeft u op maat gemaakt advies voor een optimale behandeling van de klachten in uw rug. We werken hierbij nauw samen met gespecialiseerde fysio- en manueel therapeuten.

afspraak maken
Effectief uw voetklacht behandelen?

Maak direct een afspraak met een podotherapeut via 085-0080102