Heeft u een zeurende pijn aan de buitenkant van uw heup(en)?

Deze pijn kan tijdens lopen aanwezig zijn, maar kan ook ‘s nachts als u in bed ligt, voorkomen. Dan kan het zijn dat u een slijmbeursontsteking in uw heup heeft. Deze klacht wordt ook wel trochanter major pijnsyndroom genoemd. Deze pijnklacht komt vaker voor bij vrouwen van middelbare leeftijd.

Wat is een slijmbeursontsteking?

Op het bot van het bovenbeen zit een uitstulping, de trochanter major. Deze zit aan de buitenkant van uw heup. Bovenop de trochanter major bevindt zich een slijmbeurs. De functie van deze slijmbeurs is het verminderen van wrijving tussen de spieren in de heup en het heupbot zelf. Als er sprake is van overmatige wrijving van de slijmbeurs raakt deze geïrriteerd en soms zelfs ontstoken.

Oorzaak van slijmbeursontsteking
De overmatige wrijving aan de buitenkant van de heup kan ontstaan door:

  • afwijkende stand van de voet-, enkel of heupstructuur
  • beenlengteverschil
  • afwijkend looppatroon
  • stijve of overbelaste heupspieren
  • verminderde kracht in de heupspieren

Behandeling van uw heupklachten
PodoPro podotherapeuten zijn specialist op het gebied van heupklachten waarvan de oorzaak in een afwijkende stand en looppatroon zit. Wij zoeken naar de oorzaak van uw heupklachten rugpijn en gaan op zoek naar de best mogelijke oplossing. Wij besteden hierbij aandacht aan de manier waarop u loopt (afwikkeling van de voeten), de stand van uw voeten, maar ook aan uw schoenen. Als de oorzaak van uw heupklacht in uw voeten of enkels te vinden is, gaan onze podotherapeuten op zoek naar blokkades.

Een blokkade belemmert een goede afwikkeling tijdens het lopen. Deze blokkades gaat PodoPro podotherapeuten verhelpen door manueel therapie toe te passen (het zogenaamde ‘los’ maken van voet en enkel). Voor het bereiken van een optimaal resultaat zullen we vaak ook zooltherapie adviseren.

PodoPro geeft u op maat gemaakt advies voor een optimale behandeling van de klachten in uw heupen. Indien nodig werken we hierbij samen met gespecialiseerde fysio- en manueel therapeuten.

afspraak maken
Effectief uw voetklacht behandelen?

Maak direct een afspraak met een podotherapeut via 085-0080102