Heeft u last van een zeurende pijn aan de binnenkant van uw knie?

Voelt de knie aan de binnenkant soms warm aan? Dan kan het zijn dat u last heeft van insertietendinopathie pes anserinus. In de pes anserinus komen drie spieren samen: m. sartorius, m semitendinosus en m.gracilis. Deze drie spieren hechten aan aan de binnenzijde van de bovenkant van het scheenbeen. De functie van deze spieren is dat u het onderbeen naar binnen kunt draaien en uw knie kunt buigen. Als deze pees overbelast en geïrriteerd raakt, krijgt u last van de binnenzijde van uw knie.

Oorzaak pijnklacht binnenzijde knie

De pijn kan plotseling ontstaan als u bijvoorbeeld een onverwachte beweging maakt. Een te snelle opbouw van een training kan echter ook een oorzaak zijn van de knieklacht. De balans tussen pezen en spieren kan door een te snel opgebouwde training verminderen. Spieren passen zich makkelijker aan dan pezen omdat pezen veel slechter doorbloed zijn.

De pees kan dan de toenemende kracht niet meer aan. Indien u een afwijkende voetstand en een afwijkend looppatroon heeft, kan dat ook bijdragen aan pijn aan de binnenkant van de knie. Ook hierdoor kan de aanhechtingspees overbelast, geïrriteerd en zelfs ontstoken raken.

Behandeling kniepijn binnenzijde knie
Bij PodoPro podotherapeuten zoeken we naar de oorzaak van de knieklacht. Hierbij wordt uw looppatroon en de stand van uw voeten geanalyseerd. In overleg met u wordt er dan een behandelplan opgesteld. Als er sprake is van overpronatie door een bewegingsbeperking in uw enkel of voet (blokkade), zal de podotherapeut manueel therapie gebruiken om dit probleem op te lossen.

Naast het ‘los’ maken van uw enkel- en of voet zal vaak een podotherapeutische zool (inlay of steunzool) worden geadviseerd om uw looppatroon te optimaliseren, waardoor uw knie klachten zullen verminderen of geheel zullen verdwijnen. Aanvullend zou een fysiotherapeut de doorbloeding van de pees kunnen stimuleren om het herstel sneller te laten verlopen.

Woont of werkt u in de regio Amsterdam of Den Haag? Maak dan een afspraak met een podotherapeut om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.

Direct online een afspraak maken
Effectief uw voetklacht behandelen?

Maak direct een afspraak met een podotherapeut via 085-0080102