Ervaart u pijn tijdens of na het sporten? Sportpodotherapie!

Bewegen is goed voor een lichaam. Sporten kan helaas ook samengaan met blessures. Wanneer u tijdens het sporten last krijgt van overbelaste spieren, enkel,- scheenbeen,- achillespees,- of knieklachten heeft, dan doet u er verstandig aan om een sportpodotherapie behandeling te ondergaan door een bezoekje aan de sportpodotherapeut te brengen.

Een voet is onderdeel van een beweegketen.

Op het moment dat een voet veel naar binnen kantelt, draait het hele been mee naar binnen. Als de voet niet goed beweegt ontstaat er een verkeerde belasting in knie, heup en rug. Dit kan ervoor zorgen dat hier klachten ontstaan zowel tijdens het sporten als tijdens de dagelijkse bezigheden.

De sportpodotherapeut bij PodoPro gaat wij op zoek naar de oorzaak van het afwijkend functioneren van deze hele beweegketen. Zo kan er een beperking of blokkade in een voet zitten wat de oorzaak voor de klachten hogerop kan zijn. Dit is te behandelen met onder andere sportpodotherapie of manuele therapie. Met manuele therapie kunnen we direct iets doen aan de oorzaak van de klachten om zo snel mogelijk verlichting van klachten te geven.

Bij sporters is het zo dat er nog meer factoren mee kunnen spelen voor het ontstaan van de klachten. Denk hierbij aan de schoenen of bijvoorbeeld de ondergrond waarop gesport wordt. De sportpodotherapeut zal tijdens een uitgebreid onderzoek op zoek gaan naar de oorzaak. Daarbij worden uw voeten tot aan uw onderrug geanalyseerd en zullen ook de externe factoren aan bod komen. Daarom is het van belang om uw sportschoenen mee te nemen naar de eerste afspraak voor sportpodotherapie.

afspraak maken
Pijn tijdens of na het sporten? Sportpodotherapie!

Maak direct een afspraak met een sportpodotherapeut via 085-0080102