Ervaart uw kind problemen bij het lopen, spelen of rennen?

Als uw kind niet graag wil lopen (spelen/rennen), met regelmaat struikelt of valt, snel vermoeid is of klaagt over pijn in voeten of benen, dan doet u er goed aan eens een bezoek te brengen aan een podotherapeut. 

Deze klachten kunnen namelijk komen door een verkeerde stand van de voeten of een afwijkend looppatroon.

Wanneer uw kind in de groei is kan de kinderpodotherapeut veel betekenen in het corrigeren van een afwijkende voetstand. Hoe eerder deze voetstand op jonge leeftijd wordt aangepakt, hoe meer effect dit zal hebben, ook op latere leeftijd. Daarnaast zal de podotherapeut u advies geven over welke schoenen het beste zijn voor uw kind passend bij de leeftijd. 

Kinderen hebben vaak een hoge lichamelijk belasting door bijvoorbeeld sporten, actief spelen en gymmen. Wanneer uw kind klaagt over pijn in de voeten en/of benen, na of tijdens bijvoorbeeld het sporten, dan is een onderzoek bij de podotherapeut aan te raden. De podotherapeuten bij PodoPro hebben goed contact met kinderfysiotherapeuten om uw kind de meeste complete begeleiding te bieden.

Het is meestal niet nodig om uw kind langdurig rust op te leggen om klachten te verhelpen aan bijvoorbeeld de hiel. Met de juiste behandeling kan uw kind gewoon actief blijven. Daarnaast kan de podotherapeut ook afwijkende teenstanden of nagelproblemen behandelen. 

afspraak maken
Effectief uw voetklacht behandelen?

Maak direct een afspraak met een podotherapeut via 085-0080102