Merkt u dat uw schoenen niet goed meer passen en dat u pijn krijgt aan het grote teengewricht?

Krijgt uw grote teen een andere stand en ontstaat er een bult aan de binnenzijde van uw voet? Dan heeft u mogelijk last van een Hallux valgus - ook wel een scheefstand van de grote teen.

Een Hallux valgus is een scheefstand van de grote teen.

Wanneer er pijnklachten ontstaan en u de meeste schoenen niet meer aankan, wordt het een echte belemmering. Wanneer u merkt dat uw teen een scheve stand aanneemt, is het belangrijk om voor het ontstaan van pijnklachten al actie te ondernemen. Door het treffen van podotherapeutische maatregelen is het mogelijk om het proces van vergroeiing te vertragen en zo pijnklachten te voorkomen.

Uit onderzoeken is gebleken dat het ontstaan van een hallux valgus in veel gevallen een erfelijke factor heeft. Maar het kan zijn dat de scheefgroei op een bepaald moment geactiveerd is.

Er zit een spier en grote peesplaat vast aan de onderzijde van het grote teen gewricht. Als de voet te veel naar binnen kantelt, ontstaat er een onevenredige trekspanning op het grote teen gewricht en als dit te lang te hard trekt, zal het gewricht langzaam maar zeker verder scheef gaan staan.

Hallux valgus spalk

Dit valt te corrigeren met een hallux valgus spalk of door een zool die zorgt dat de voet minder naar binnen kan kantelen. Een therapie die u op veel verschillende plaatsen kan krijgen. Bij PodoPro gaan wij een stap verder. We zorgen er niet alleen voor dat de voet niet meer te veel naar binnen kantelt, maar wij gaan daarnaast opzoek naar de oorzaak van deze kanteling. In de meeste gevallen komt dit door het niet goed funtioneren van een enkelgewricht of een gewricht in de middenvoet waardoor de voet zijn stabiliteit kwijt raakt. Dit is in veel gevallen te verhelpen met manueel therapie aan de voet. Iets wat de podotherapeuten bij Podopro voor u kunnen behandelen.

In sommige gevallen is de scheefstand in een te ver stadium en kunnen ook de Podopro’s de trekkracht niet voldoende reduceren met een hallux valgus spalk. Op dat moment kunt u met een verwijzing van de huisarts naar de orthopeed.

afspraak maken
Effectief uw voetklacht behandelen?

Maak direct een afspraak met een podotherapeut via 085-0080102