Heeft u het gevoel dat er een doorn in uw voet zit?

Wanneer er langdurig druk op dezelfde plek zit, kan het eelt wat daardoor is ontstaan naar binnen groeien. In dat geval spreken we van een likdoorn. Dit kan het een gevoel geven alsof er een doorn in de voet zit. Het geeft een stekend of branderig gevoel.

Wat zijn de symptomen van een likdoorn?

Een likdoorn ziet eruit als een donkere geelachtige verkleuring in het eelt. Als u hierop drukt ontstaat er een scherpe, stekende pijn.

Oorzaak
Net zoals eelt ontstaat een likdoorn door druk en wrijving. Door de aanhoudende druk ontstaat eelt en dit wordt steeds dikker en harder en uiteindelijk vormt een likdoorn op de plek waar de druk het hoogst is. Op het moment dat er vaak te smalle schoenen worden gedragen of er een afwijkende voet- of teenstand is, kunnen die drukpunten ontstaan. Wanneer dit niet behandeld wordt kan het dus zijn dat er uiteindelijk een likdoorn komt en daar kunt u veel pijn van hebben.

Behandeling
Wanneer een likdoorn, ondanks de behandeling van een (medisch) pedicure, keer op keer terugkomt, kan de podotherapeut u helpen. Voor likdoorns op, tussen of onder de tenen kan een orthese gemaakt worden. Dit is een teenstukje, op maat gemaakt, dat ervoor zorg dat likdoorn drukvrij ligt.

Wanneer een likdoorn onder uw voet is ontstaan kan er een drukverdelende zool gemaakt worden zodat ook dan de likdoorn drukvrij ligt. Op het moment dat de pedicure de behandeling voortzet - in combinatie met een therapie van de podotherapeut - zal de likdoorn steeds kleiner en minder pijnlijk worden.

afspraak maken
Effectief uw voetklacht behandelen?

Maak direct een afspraak met een podotherapeut via 085-0080102