Ervaart u stekende pijn of vermoeidheid aan de buitenkant van uw voet?

Dan is waarschijnlijk de spier M. peroneus brevis overbelast of geïrriteerd. Meestal is het geleidelijk ontstaan en blijven de klachten steeds langer aanhouden. Ook is het mogelijk dat de pijn uitstraalt naar het onderbeen.

Wat is de oorzaak?

Wanneer u een trauma heeft doorgemaakt is dit een mogelijke oorzaak voor de klacht. Bijvoorbeeld het zwikken van een enkel kan zowel later als direct voor deze klachten zorgen. Daarnaast kan het zijn dat de spier overbelast is geraakt door een herhalende beweging, zoals dit bij sommige sporten het geval is.

Behandeling
Volgens de podotherapeuten van PodoPro is het erg belangrijk om de oorzaak van het ontstaan van deze klachten te achterhalen. Als gevolg van een verzwikking kan het goed zijn dat er enkele blokkades in de voet zijn ontstaan waardoor deze spier het extra zwaar heeft. Door middel van manuele therapie kunnen deze blokkades verholpen worden. Daar zijn de podotherapeuten van PodoPro expert in.

Naast het aanpakken van de oorzaak zal een podotherapeutische sturende zool aangemeten kunnen worden om de pees te ontlasten zodat u zo snel mogelijk van die vervelende klacht bent verlost.

afspraak maken
Effectief uw voetklacht behandelen?

Maak direct een afspraak met een podotherapeut via 085-0080102